Alwin van Veenschoten
Alwin van Veenschoten
Monteur bij Van den Brink Montage

Als je de montage ingaat, is deze opleiding zeker handig. De opleiding is niet moeilijk en het wordt allemaal goed uitgelegd. Je krijgt wel theorie- vakken maar het is allemaal praktisch.

Lees het interview
Damirie Boutkan, leerling MBO opleiding monteur metalen gevels en daken
Damirie Boutkan
Monteur bij Metal Bouwkonsort

Als je eenmaal door hebt wat er moet gebeuren, is het geen lastig werk. Maar als je net begint, sta je wel even te kijken. Dan heb je zo’n opleiding als deze wel nodig. Daar word je wijzer van en je behaald een erkend MBO-diploma. Dat is mooi meegenomen.

Lees het interview
Erik Harderman, praktijkbegeleider MBO opleiding monteur metalen gevels en daken
Erik Harderman
Werkplanner bij Hardeman | Van Harten en praktijkbegeleider MBO opleiding monteur metalen gevels en daken

De opleiding heeft zeker een meerwaarde. Op de opleiding is minder tijdsdruk dan in de praktijk en dat is beter om het te kunnen leren.

Lees het interview
Jan Arends
Werkvoorbereider bij Hardeman isolatie en praktijkbegeleider MBO opleiding monteur metalen gevels en daken

De opleiding sluit goed aan bij de praktijk van het werk. Als praktijkbegeleider let ik erop of de jongens onder een voorman komen te werken die bereid is en het leuk vindt om de jongens wat te leren.

Lees het interview
Ricardo van Roekel
Monteur bij Brink en De Vries montagebedrijf

De opleiding is praktisch en alles wordt duidelijk uitgelegd. Je krijgt theorie, maar je werkt ook veel met je handen. Je leert dingen die je in de praktijk nodig hebt, zoals het inmeten en het aftekenen van knipwerk. Goed en netjes knipwerk is nodig om het bouwwerk waterdicht te maken. Het knipwerk is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Lees het interview
Tim Rosink
Projectleider bij Kamplacon en praktijkbegeleider MBO opleiding monteur metalen gevels en daken

Het voordeel van de opleiding is ook dat alle facetten van het vak worden behandeld. In het werk is dat niet altijd mogelijk om in een korte tijd alles aan de leerlingen voor te schotelen.

Lees het interview
Wesley Hulleman
Wesley Hulleman
Monteur bij Kamplacon

De opleiding kan ik aanbevelen. Vooral als je nieuwkomer in het vak bent, leer je hier veel. Bovendien is het hier niet erg als je een zetstuk verknipt. Dan zeggen ze bij de opleiding: het gaat steeds beter, ga zo door!

Lees het interview